| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
michaj Młodzik

|
Wysłany: 27 Mar 2007, 0:50 Temat postu: Matura Rok 1969 / 11a Klasa Pani Paluszkiewicz / |
|
|
Witam wszystkich po prawie 38 latach i serdecznie pozdrawiam
a szczegolnie 11a / klase Pani Paluszkiewicz /
Co slychac u Was ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zewa Młodzik

|
Wysłany: 25 Lis 2007, 12:07 Temat postu: |
|
|
Coś ta XI A nieobecna jakaś, nikt nie odpowiedział, na liście klas też jej nie ma...
Ja wprawdzie nie byłam uczennicą tej klasy ale zaczynałam z Wami w VIII A, kończyłam zaś w XI F
Pozdrawiam...
Ewa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaj Młodzik

|
Wysłany: 25 Lis 2007, 13:31 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie,
przepraszam, ale nie moge sobie przypomniec Ciebie, ja tez bylem w tej samej klasie tzn. VIII a ( P. Paluszkiewicz, rok 1965, klasa nr. 5 na parterze przy gabinecie dentystycznym ). Jest to Twoje panieskie nazwisko ?. Do tej "F" klasy chodzil zdaje mi sie Andrzej Dyrowicz i Berezecki. Ja wlasciwie w "Piatce " rozczalem nauke juz od pierwszej klasy tzn. do 1958 roku, a mieszkalem z lewej strony szkoly po nr. 129.
Z pozdrowieniami
Jurek Michalski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zewa Młodzik

|
Wysłany: 25 Lis 2007, 14:38 Temat postu: |
|
|
To teraz wszystko jasne... Oczywiście, pamiętam i Ciebie i dom po lewej - jak się stoi twarzą do szkoły Nawet mam listę wszystkich uczniów VII klasy (robiliśmy ją wspólnie ze Zbyszkiem Budzińskim na jakimś spotkaniu z okazji jubileuszu - on pamiętał prawie wszystkie nazwiska!)
Pamiętam też, jak na lekcji - już w ogólniaku - mierzyliście (chyba z Wojtkiem J.) Macowi wysokość obcasa i wmawialiście mu, że jest super modny, a on się czerwienił jak burak
Ja chodziłam do "piątki" od III klasy podstawówki a moje nazwisko panieńskie to jedno z "najpiękniejszych" - TUTAJ
Do klasy F faktycznie chodził ze mną m.in. Andrzej Dyrowicz. Z IX A "zabrali" około 6-7 osób, dokładnie nie pamiętam, ale był tam np. Zbyszek Markowski, Romek Szwatro... (z tej klasy chyba nie mam kompletnej listy ale sporą większość). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaj Młodzik

|
Wysłany: 25 Lis 2007, 15:44 Temat postu: |
|
|
Hallo Ewa,
teraz sobie Ciebie moge skojarzyc. Ciesze sie bardzo, ze odezwalas sie.
Jedyny kontakt mam z Mirka Zuchwska no i Jurkiem Grodeckim ktory chodzil do "B". Mam nadzieje tez, ze mozesz mi cos wiecej o naszych wspolnych znajomych napisac.
Ja od 1973 roku nie mieszkam juz w Trojmiescie i tak jak sama widzisz nie mam zadnych nowosci i wiadomosci o naszej wpolnej "paczce".
Jesli sobie przapominam bylas szczupla i stosunkowo wysoka blondynka.
Ciesze sie tez, ze dzieki Tobie, moze bede wreszcie na biezaca.
Pozdrow wszystkich serdecznie.
Jurek.
PS.
Romek Szwatro nie byl on taki maly i szczuply. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zewa Młodzik

|
Wysłany: 25 Lis 2007, 15:58 Temat postu: |
|
|
Ja też nie mam zbyt wielkiego kontaktu z ludźmi, wiadomo - wszyscy zabiegani ... ale trochę więcej od Ciebie wiem na pewno Z przykrych wiadomości: dowiedziałam się jakiś czas temu, że zmarła Ela Kalinowska.
Spróbuje coś skrobnąć ale dziś już nie mogę ... Innym razem, na pewno będę pamiętać i odezwę się.
Pozdrawiam EwaZ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaj Młodzik

|
Wysłany: 25 Lis 2007, 16:02 Temat postu: |
|
|
....... dziekuje i czekam.
Ela Kalinowska mieszkala zdaje mi sie na Liczmanskiego w podworku przy rynku.
Jurek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|