Forum V Liceum Ogólnokształcące Strona Główna V Liceum Ogólnokształcące
Forum

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
 GłównaPowrót do strony głównej VLO 

Absolwencka wigilia

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum V Liceum Ogólnokształcące Strona Główna -> Absolwenci
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
healthpromotor
Gaduła
Gaduła

PostWysłany: 21 Gru 2006, 14:18    Temat postu: Absolwencka wigilia Odpowiedz z cytatem

Wśród absolwentów VLo od lat panuje tradycja organizowania spotkania świątecznego. Biolchem86 nigdy nie zapomina o grudniowym meetingu;
jedna z nielicznych okazji, żeby dowiedzieć się co u licealnych koleżanek i kolegó, powspominać stare czasy. Spotkanie miało swoją prolongatę w klubie studenckim Ygrek,a skończyło się w godzinach a.m. przez co ciężko mi do rzeczywistości powrócić. Bardzo szczęśliwy Akurat nasz biolchem spotyka się oficjalnie dwa razy do roku. Kolejne zloty opłatkowe są coraz bardziej kameralne, aczkolwiek tę inicjatywę zawsze będzie się miło wspominać. Zresztą w naszej klasie zawsze było na bakier z frekwencją. Bardzo szczęśliwy Szkoda, że żadni absolwenci nie mieli spotkania równolegle z nami. Trudno przecież, żeby nas pamiętali pierwszaczki i drugoroczniacy, którzy biesiadowali o tej samej porze co my.
Wymiana pokoleń (nawet szanowne grono profesorskie podlega temu procesowi...), nowy imidż (no w końcu VlO jest teraz pod innymi sterami) - dostrzega się to na pierwszy rzut oka (patrząc z perspektywy absolwenta).

P.S. Pozdrawiam @Ezlaka w imieniu swoim oraz Pana Profesora Szczepaniaka, który wspomniał Profesorowi o tym, że koresponduje forumowo z absolwentem biolchemu, który ma „trudne i mało popularne poglądy” - miłe zaskoczenie.

A teraz pozwolę sobie zamieścić fotkę biolchemowiczów... po latach.

Zachęcam pozostałych absolwentów do wrzucania w tym topicu wigilijno -vlowych zdjęć oraz podzielenia się wrażeniami w formie pisemnej.

www.lewica.pl

www.socjaldemokracja.pl

Ostatnio zmieniony przez healthpromotor dnia 23 Gru 2007, 8:26, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Ezlak
Zaawansowany
Zaawansowany

PostWysłany: 21 Gru 2006, 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje uprzejmie;) Rowniez pozdrawiam...
ciągle ból.. i stres... i lęk

choć zdarzają się sytuacje,
które mogą przynieść ulgę
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
healthpromotor
Gaduła
Gaduła

PostWysłany: 23 Gru 2007, 8:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odświeżę wątek. Tym razem bardziej zdawkowo się odniosę do absolwenckiej wigilii. Bez rozczulania się. Wczoraj moja klasa spotkała się dla odmiany w klubie El Paso na ul. Leśnej, Bardzo szczęśliwy , nie było żadnego dzielenia się opłatkiem, atmosfera iście ateistyczna/agnostyczna (nikt nie pomyślał co świętuje), na pewno mniej sztywna niż gdyby odbywała się w murach Vlo. Frekwencja dopisała.

www.lewica.pl

www.socjaldemokracja.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Romar
Początkujący
Początkujący

PostWysłany: 15 Cze 2008, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja skończyłem Vlo w zeszłym roku, to tak jakbym właściwie nie był absolwentem Ruszający oczami , ale udało mi się z paroma osobami zorganizować wigilię z pomocą Wychowawcy i z przychylnym nastawieniem dyrekcji.
Cytat:
na pewno mniej sztywna niż gdyby odbywała się w murach Vlo. Frekwencja dopisała.
...szczerze powiem, że u nas raczej nie było drętwo, ani bardzo zobowiązująco. Uważam, że klimat klasy wpływał nawet bardziej relaksująco, gdy porównywaliśmy liceum np. ze studiami (zwłaszcza na PG). Frekwencja wyniosła koło 85%.Bardzo szczęśliwy
Uważam, że to fajna tradycja.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum V Liceum Ogólnokształcące Strona Główna -> Absolwenci Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: