|
V Liceum Ogólnokształcące Forum
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
healthpromotor Gaduła

|
Wysłany: 21 Gru 2006, 14:18 Temat postu: Absolwencka wigilia |
|
|
Wśród absolwentów VLo od lat panuje tradycja organizowania spotkania świątecznego. Biolchem86 nigdy nie zapomina o grudniowym meetingu;
jedna z nielicznych okazji, żeby dowiedzieć się co u licealnych koleżanek i kolegó, powspominać stare czasy. Spotkanie miało swoją prolongatę w klubie studenckim Ygrek,a skończyło się w godzinach a.m. przez co ciężko mi do rzeczywistości powrócić. Akurat nasz biolchem spotyka się oficjalnie dwa razy do roku. Kolejne zloty opłatkowe są coraz bardziej kameralne, aczkolwiek tę inicjatywę zawsze będzie się miło wspominać. Zresztą w naszej klasie zawsze było na bakier z frekwencją. Szkoda, że żadni absolwenci nie mieli spotkania równolegle z nami. Trudno przecież, żeby nas pamiętali pierwszaczki i drugoroczniacy, którzy biesiadowali o tej samej porze co my.
Wymiana pokoleń (nawet szanowne grono profesorskie podlega temu procesowi...), nowy imidż (no w końcu VlO jest teraz pod innymi sterami) - dostrzega się to na pierwszy rzut oka (patrząc z perspektywy absolwenta).
P.S. Pozdrawiam @Ezlaka w imieniu swoim oraz Pana Profesora Szczepaniaka, który wspomniał Profesorowi o tym, że koresponduje forumowo z absolwentem biolchemu, który ma „trudne i mało popularne poglądy” - miłe zaskoczenie.
A teraz pozwolę sobie zamieścić fotkę biolchemowiczów... po latach.
Zachęcam pozostałych absolwentów do wrzucania w tym topicu wigilijno -vlowych zdjęć oraz podzielenia się wrażeniami w formie pisemnej. _________________ Jeśli w sporze z neoliberałami mam do wyboru być albo Galileuszem, albo Giordano Bruno, niech mnie spalą na stosie, bo za Prawdę warto ginąć...
www.lewica.pl
www.socjaldemokracja.pl
Ostatnio zmieniony przez healthpromotor dnia 23 Gru 2007, 8:26, w całości zmieniany 4 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ezlak Zaawansowany

|
Wysłany: 21 Gru 2006, 23:06 Temat postu: |
|
|
dziekuje uprzejmie;) Rowniez pozdrawiam... _________________ oczywiście, że masz rację.
życie pełne jest udręki
od śniadania po kolację
ciągle ból.. i stres... i lęk
choć zdarzają się sytuacje,
które mogą przynieść ulgę |
|
| Powrót do góry |
|
 |
healthpromotor Gaduła

|
Wysłany: 23 Gru 2007, 8:28 Temat postu: |
|
|
Odświeżę wątek. Tym razem bardziej zdawkowo się odniosę do absolwenckiej wigilii. Bez rozczulania się. Wczoraj moja klasa spotkała się dla odmiany w klubie El Paso na ul. Leśnej, , nie było żadnego dzielenia się opłatkiem, atmosfera iście ateistyczna/agnostyczna (nikt nie pomyślał co świętuje), na pewno mniej sztywna niż gdyby odbywała się w murach Vlo. Frekwencja dopisała. _________________ Jeśli w sporze z neoliberałami mam do wyboru być albo Galileuszem, albo Giordano Bruno, niech mnie spalą na stosie, bo za Prawdę warto ginąć...
www.lewica.pl
www.socjaldemokracja.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Romar Początkujący

Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 45 Skąd: Jak na Miltin, a potem na północ od Dali
|
Wysłany: 15 Cze 2008, 13:06 Temat postu: |
|
|
Ja skończyłem Vlo w zeszłym roku, to tak jakbym właściwie nie był absolwentem , ale udało mi się z paroma osobami zorganizować wigilię z pomocą Wychowawcy i z przychylnym nastawieniem dyrekcji.
| Cytat: | | na pewno mniej sztywna niż gdyby odbywała się w murach Vlo. Frekwencja dopisała. | ...szczerze powiem, że u nas raczej nie było drętwo, ani bardzo zobowiązująco. Uważam, że klimat klasy wpływał nawet bardziej relaksująco, gdy porównywaliśmy liceum np. ze studiami (zwłaszcza na PG). Frekwencja wyniosła koło 85%.
Uważam, że to fajna tradycja. _________________ ,,w pamięci krócej żyją ludzie, niż ich czyny"
,,ja jestem fatum, przynoszę pecha"
,,Duchy przeszłości i ja wstydzimy się za was" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|